نکات مهم انتخاب و خرید انواع گرمکن آب استخر و جکوزی :

اهمیت گرم کردن آب استخر و جکوزی: در هر مجموعه آبی به منظور حفظ سلامت شناگران و تامین شرایط آسایش انسان لازم است دمای آب استخر و جکوزی در محدوده مناسبی قرار گیرد. مطالعات نشان می دهد که دمای ایده آل برای آب استخر بر اساس شرایط و نوع کاربری 27 تا 29 درجه سانتیگراد و برای جکوزی آب گرم بین 40 تا 43 درجه سانتیگراد می باشد.

به منظور تامین این دمای آسایش، وجود یک سیستم گرمایش مناسب جهت بالا بردن دمای آب استخر و جکوزی و جبران افت دمای آب در اثر تلفات گرمایی ناشی از انتقال حرارت آب از سطح استخر به هوا و به کاسه استخر ضروری است.

در بسیاری از استخرهای خصوصی (آپارتمانی) جهت تامین گرمایش آب استخر، گرمایش آب جکوزی، گرمایش آب مصرفی سرویس ها و دوش ها از یک سیستم مستقل گرمایش استفاده می شود. البته لازم به ذکر است که افزایش بیش از حد دمای آب استخر سبب افزایش نرخ تبخیر و بالا رفتن رطوبت نسبی در محیط استخر می شود. همچنین این عامل سبب فرسایش و آسیب دیدن تجهیزات موجود در محوطه استخر خواهد گردید.

به منظور کاهش نرخ تبخیر آب استخر لازم است دمای هوای محیط به اندازه 2 تا 3 درجه سانتیگراد بالا تر از دمای آب استخر باشد،به منظور کنترل دمای آب استخر از ترموستات (آگوستات) در مسیر برگشت مدار آب گرم در گردش استفاده می شود.
روش های گرمایش آب استخر و جکوزی:

  1. گرمایش آب استخر با استفاده از دیگ (چدنی و یا فولادی) و مبدل حرارتی (پوسته و لوله و یا مبدل حرارتی صفحه ای)
  2. گرمایش آب استخر با استفاده ازگرمکن های برقی3. گرمایش آب استخر با استفاده از پکیج های گازی مخصوص گرمایش آب استخر

    4. گرمایش آب استخر با استفاده از سیستم سولار به صورت غیر مستقیم و مستقیم

    5. گرمایش استخر با استفاده از مبدل های حرارتی

عوامل تاثیر گذار در محاسبه ظرفیت گرمایشی مورد نیاز استخرها:

هنگام انجام محاسبه و تصمیم گیری در خصوص انتخاب نوع و ظرفیت گرمکن آب استخر و جکوزی، موارد زیر را مورد بررسی قرار دهید:

  • مقدار حجم آب موجود در کاسه استخر
  • مساحت کاسه استخر (مقدار سطح آب که با هوای محیط در تماس است)
  • مقدار زمان مورد نیاز جهت دستیابی به دمای اولیه مورد نظر (معمولا 24 ساعت در نظر گرفته می شود)
  • دمای نهایی آب استخر بر اساس کاربری و شرایط استخر که معمولا 80 تا 86 درجه فارنهایت در نظر گرفته می شود. (27 تا 30 درجه سانتیگراد)
  • مقدار متوسط دما در سردترین ماه سال (جهت محاسبه بار حرارتی استخرهای رو باز)
  • مقدار متوسط دمای سالن استخر (جهت محاسبه بار حرارتی استخرهای سرپوشیده)

توجه: دمای آب سرد ورودی استخر قبل از گرم شدن معمولاً حدود 41 تا 46 درجه فارنهایت در نظر گرفته می شود. (معادل 5 تا 8 درجه سانتیگراد )

روش محاسبه گرمایش مورد نیاز برای گرم کردن آب استخر و جکوزی:

QT = Q1+Q2

Q1 = mCp∆t/t

  • QT= مقدار ظرفیت گرمایی مورد نیازگرمایشی
  • Q1=مقدار انرژی گرمایشی مورد نیاز جهت گرمایش آب استخربر حسب btu/hr (واحد انگلیسی)
  • m = جرم آب موجود در استخر (m = ρv) که مقدار ρ برابر 8.3gal و مقدار v برابر با حجم آب استخر بر حسب US gal
  • Cp= مقدار گرمای ویژه آب (در سیستم انگلیسی) برابر با 1btu/lb.°f T
  • ∆ = مقدار اختلاف دمای اولیه آب و دمای مطلوب بر حسب درجه فارنهایت(مقدارT∆ در استخر سرپوشیده کمتر از مقدار آن در استخرهای روباز می باشد و مطابق با نظر کارفرما محاسبه می گردد – در محدوده 40 تا 45 درجه فارنهایت )
  • t = زمان مورد نظر جهت رسیدن به مقدار دمای نهایی آب (h)

Q2= UA∆t

  • Q2=مقدار انرژی گرمایشی تلف شده از سطح آب استخر btu/hr
  • U = ضریب کلی انتقال حرارت سطح استخر برابر با 10.5 btu/h
  • A = مساحت کاسه استخر
  • T∆= مقدار اختلاف دمای آب استخر و دمای محیط بر حسب درجه فارنهایت

روش محاسبه گرمایش آب در استخر های سرپوشیده:

 

  • Tf= دمای نهایی آب استخر بر اساس کاربری و شرایط استخر که معمولا 80 تا 86 درجه فارنهایت در نظر گرفته می شود. (27 تا 30 درجه سانتیگراد)
  • Ti=دمای آب ورودی استخر قبل از گرم شدن که معمولاً حدود 41 تا 46 درجه فارنهایت در نظر گرفته می شود. ( 5 تا 8 درجه سانتیگراد )
  • Q =مقدار توان بویلر بر حسب btu/hr

چنانچه بخواهیم آب استخر در مدت زمان کمی گرم شود، می بایست از بویلر و مبدل حرارتی با توان بیشتری استفاده نماییم. حداکثر مدت زمان گرم کردن آب استخر (منظور مدت زمانی است که آب استخر از شرایط سرد به دمای مورد نظر می رسد.)
برای استخرهایی که به طور تفریحی (برای یک روز در هفته، مانند استخرهای درون باغ ها و ویلاها) کار می کنند، مدت زمان مورد نیاز برای گرمایش توسط گرمکن آب استخر 24 ساعت است، اما در استخرهایی که در طول فصل باید آب آنها را از شرایط سرد به دمای دلخواه برسانید، زمان پیش راه اندازی گرمکن آب استخر حداکثر 48 ساعت در نظر گرفته می شود.

مبدل حرارتی

به طور کلی مبدل های حرارتی که رایج ترین ملزومات تامین آب گرم در استخرها و جکوزی ها می باشند، که در دو نوع مبدل حرارتی پوسته و لوله و مبدل حرارتی صفحه ای تولید می گردند.

مبدل های حرارتی که برای گرمایش آب استخر و جکوزی مورد استفاده قرار می گیرند، باید راندمان حرارتی بالایی داشته و همچنین مقاومت زیاد در برابر خوردگی باشند که بهترین آنها نوع مبدل های حرارتی تمام استیل می باشد.
مبدل های حرارتی دارای دو مدار مجزا از یکدیگر می باشند، که در یک مدار، آب گرم و یا بخار گرم حاصل از دیگ جریان دارد و در مدار دیگر نیز آبی که گرمای مورد نیاز خود را از آب گرم دیگ دریافت میکند (یعنی همان آبی که دمایش به صورت غیر مستقیم توسط آب گرم دیگ افزایش می یابد).

معمولا برای تامین آب گرم استخر، جکوزی و آب گرم مصرفی برای هر یک از آنها از مبدل های حرارتی جداگانه استفاده می گردد.

 

فیلم شماتیک و آشنایی بیشتر با عملکرد مبدل های حرارتی صفحه ای:

 

 

روش صرفه جویی در مصرف انرژی گرمکن آب استخر: بنا بر تحقیقات صورت گرفته، نزدیک 60% تا 70% از تلفات حرارتی استخرها از سطح آب صورت می گیرد. بنابراین استفاده از تمهیداتی برای محدود کردن این اتلاف حرارتی می تواند تا حد زیادی در کاهش هزینه های گرمایش و سوخت موثر باشد. یکی از موثرترین این روش ها استفاده از کاور استخر (روکش استخر) در مواقعی که از استخر استفاده نمی شود، می باشد، که هم موجب حفظ انرژی و حرارت آب گردیده (همانند یک پتو) و هم از آلودگی های سطحی آب (در استخرهای روباز) جلوگیری مینماید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست